Aluminium og zinkanoder

Effektiv beskyttelse af metaldele under vand er afgørende, og anvendelse af anoder er nødvendigt. Anoder er påkrævet for skrog lavet af træ, glasfiber og aluminium. V-Quipment’s zinkanoder er fremstillet i overensstemmelse med de højeste standarder, nemlig US-mil-A-18001 K-specifikationerne. Anoder, der ikke opfylder disse standarder, vil have begrænset eller ingen beskyttende effekt.

V-Quipment aluminiumsanoder er lavet af en aluminium-indium-zinklegering i henhold til Mil-A-24779 (SH). Alle V-Quipment anoder er designet til nem installation og fastgøres enten ved hjælp af svejsetapper til stålskrog eller skrogbolte til glasfiber- og træbåde. Disse tapper og bolte leveres separat.

Når det kommer til valget mellem aluminium og zinkanoder, anbefaler vi aluminiumsanoder til fartøjer, der primært opererer i ferskvand, som søer og floder. Dette skyldes, at aluminium har en større elektrisk potentiale med andre metaller sammenlignet med zink, hvilket er særligt vigtigt, da ferskvand har en højere elektrisk modstand end saltvand. For dem, der sejler i saltvand eller brakvand, anbefaler vi brug af zinkanoder. Det er vigtigt at bemærke, at selvom aluminiumsanoder også fungerer i saltvand, vil de nedbrydes hurtigere end zinkanoder. Vi råder imidlertid stærkt imod brugen af magnesiumanoder, da deres potentiale med andre metaller er markant forskelligt, hvilket kan beskadige skrogmalingen, især når man sejler i brakvand og saltvand.

Filter